We krijgen veel vragen over het statiegeld van de gasflessen. Iedere soort fles heeft vaak een eigen systeem voor het statiegeld. De meeste vragen hierover gaan over de welbekende grijze 10,5 kilo flessen propaan van Benegas (voorheen Primagaz). U heeft alleen recht op teruggaaf van statiegeld als u beschikt over de statiegeldbon bij het inleveren van de lege fles. Statiegeld is eigenlijk een verkeerde benaming. Het gaat hier over een werkvergoeding die door de gasmaatschappij wordt gebruikt voor het keuren, spoelen en reinigen van de fles. Dat is de reden dat er per jaar 1/5 van het statiegeld wordt afgeschreven waardoor uw bon na 5 jaar niets meer waard is. De fles daarentegen kan altijd nog worden omgeruild voor een andere zonder betaling van statiegeld. Wanneer u na 5 jaar een fles bij ons retour brengt zonder een nieuwe af te nemen krijgt u voor deze fles geen statiegeld meer terug.

Benegas Light flessen hebben ook een statiegeld systeem. U betaalt het statiegeld aan ons en wij dragen dit af aan Benegas. Van ons ontvangt u een statiegeldcode welke u nodig heeft om het statiegeld weer bij Benegas retour te ontvangen. Registratie op de website van Benegas is dan ook noodzakelijk. Bij inlevering van een fles ontvangt u van ons een retourbon en wij vullen voor u de gegevens van ons in op uw formulier wat u bij Benegas via de website ontvangt.

Antargaz heeft een statiegeldsysteem met waarborgkaarten. Deze kaarten hebben de afmeting van een creditkaart en vertegenwoordigen de waarde van de fles die u heeft meegenomen. Wanneer u de fles in combinatie met de waarborgkaart weer inlevert bij elke Antargaz-dealer krijgt u het statiegeldbedrag volledig retour.

Er zijn ook verschillende koopflessen in de markt te koop. Voor deze flessen geldt dat ze mogen worden gevuld bij een erkend gasvulstation, dus niet bij een tankstation die LPG verkoopt, en zij controleren dan de keurdatum en staat van de fles. Een koopfles is na afloop van de keuringsdatum niets meer waard en kan alleen maar gratis worden ingeleverd. Wij zorgen er dan voor dat de fles wordt afgevoerd voor recycling. Bij veel gebruik van propaangas kan een koopfles interessant zijn omdat wij deze zelf mogen vullen op ons gasvulstation aan het Ringerspad 5 te Schiedam. De kosten voor een vulling zijn dan aanzienlijk lager dan bij een maatschappijfles. Let op, we vullen alleen flessen waarvan de keurdatum en het vulgewicht goed te lezen zijn en het kan zijn dat door gebruik van andere aansluitingen sommige buitenlandse flessen niet gevuld kunnen worden. Wij vullen uitsluitend flessen met propaangas.

Mocht u nog vragen hebben over het statiegeld of het kopen van een fles dan kunt u bij onze baliemedewerker terecht of u kunt uw vraag telefonisch of per mail stellen. Het e-mailadres is info@kerkhofaldoc.nl.