Nieuws over ons bedrijf

December 2020:

COVID 19 – CORONA-mededeling:

Kerkhof-Aldoc BV is actief in de brandstoffen en voedingsindustrie. Deze beide activiteiten maken ons een essentieel bedrijf en hierdoor vallen wij niet onder de nieuwe extra Coronaregels zoals opgelegd door onze regering op 14 december jl. Uiteraard hanteren wij wel de algemene Coronaregels voor bezoek hier aan de zaak en verzoeken wij een ieder om slechts per 1 persoon onze afhaalbalie te bezoeken.

September 2020:

Stroomopwaarts is een belangrijke partner voor ons. Via de detacheer-afdeling hebben wij Menno bij ons werken. Menno werkt nu al 4 jaar bij ons en wij zijn zeer tevreden over hem en over de organisatie er achter. Mede door de goede samenwerking kregen wij van wethouder M.R. Bregman, verantwoordelijk binnen de gemeente voor onder andere Werk en Inkomen, een foto op canvas aangeboden. Dit is tot stand gekomen door de jobcoach van Menno. Wij danken haar hiervoor. Natuurlijk gaan we niet voorbij aan Menno. Zonder zijn opgewekte karakter en tomeloze inzet was dit alles nooit tot stand gekomen.

dhr Bregman Menno Wim

vlnr Wim Slangewal, Menno, Dhr. M.R. Bregman

Mei 2020:

We willen iedereen bedanken voor de leuke reacties die wij hebben gehad naar aanleiding van ons item in het programma “How it’s done” op RTL-Z.

Het was voor sommigen best spannend om aan dit programma mee te werken maar het staat er wat ons betreft goed op. Wij bedanken onze collega’s voor de medewerking aan de opnames en de werkzaamheden die hieraan vooraf gingen. Door op de onderstaande link te klikken kunt u onze uitzending bekijken. https://vimeo.com/416354379

Mei 2020:

Op zaterdag 23 mei zijn wij met ons bedrijf te zien in het programma “How it’s done” bij RTL-Z. De uitzending staat gepland om 17:00 uur, maar het kan ook net even wat eerder beginnen. Op de daarop volgende dinsdag is de herhaling te zien om 16:30 uur en op donderdag om 10:30 uur.

Mei 2020:

Wij krijgen veel vragen over de hoogte en de inhoud van gasflessen als men deze nodig heeft voor een vuurtafel. Vuurtafels zijn vaak laag en kunnen daarom geen hoge gasfles herbergen. Let dan ook op de vrije hoogte bij het kopen of het bouwen van een vuurtafel zodat u de voordeligste flessen ook kwijt kunt onder uw tafel en u zichzelf niet verplicht tot het kopen van een dure oplossing.

Maart 2020:

Het coronavirus (COVID-19) heeft ons land op dit moment in haar greep. Vanuit de overheid wordt ons opgedragen om ons te houden aan de regels om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. In het onderstaande document treft u onze maatregelen aan om samen met u het Coronavirus te bestrijden. Corona maatregelen bezoekers

Zolang de regels vanuit het RIVM en de overheid het toelaten kunt u bij ons gewoon uw benodigde producten afhalen. Wij verzoeken u dan wel om zich aan de voorwaarden te houden zoals omschreven in het bovenstaande document. Samen gaan we Corona te lijf!!

Januari 2020:

Allereerst willen wij al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in het afgelopen jaar en wensen wij iedereen het beste voor het nieuwe jaar 2020.

Wij hebben een aantal mededelingen voor onze gasklanten. Primagaz heeft besloten te gaan stoppen met de Twiny 5 kilo. Als reden geven zij op dat er te weinig van in omloop zijn en dat het vullen van deze flessen niet rendabel meer is voor hun vulinstallatie. Verder heeft Primagaz te kennen gegeven dat de stalen Easy-Blue 5 kilo flessen ook zullen gaan stoppen. Door op de onderstaande link te klikken ziet u welke mogelijkheden Primagaz u te bieden heeft. Voor klachten kunt u bellen met Primagaz 0800-0137.

EasyBlue 5kg

December 2019:

Door onze investering in de laatste twee nieuwe vrachtwagens werden wij door DAF Truckland uitgenodigd voor een interview. Door te klikken op de link hieronder kunt u dit interview lezen.

DAF Truckland Magazine december 2019

Augustus 2019:

Door uitbreiding van onze werkzaamheden hebben we begin 2019 een nieuwe vrachtwagen besteld. De DAF is begin augustus in gebruik genomen. Deze vrachtwagen, een DAF, is in onze nieuwe huisstijl beletterd. Op de zijkanten van de laadruimte staat een foto van een raapzaadveld afgebeeld. Ook een foto van de door ons meest gebruikte verpakkingen staat op beide zijkanten afgebeeld. We vertrouwen op veel gezonde en veilige kilometers.

April 2019:

De uitbreiding van onze plantaardige olie hal is gerealiseerd. Week 17 is met de nieuwe epoxy-coating op de vloer de verbouwing afgerond. We danken een ieder die hier aan heeft meegewerkt voor de geleverde diensten. Het ziet er keurig uit en we kunnen weer een tijdje vooruit. De ruimte die is gecreëerd geeft ons de logistieke ruimte om de voorraad makkelijker op te slaan en meer vrijheid voor de dagelijkse werkzaamheden.

December 2018:

We hebben de laatste jaren veel gedaan om onze omzet in plantaardige oliën en plantaardige smeermiddelen uit te breiden. Door het succes van deze actie zullen we een interne verbouwing moeten uitvoeren voor de opslag van meer voorraad. Een en ander houdt in dat we onze brandveilige ruimte, die we gebruiken voor het bereiden van talkvetproducten, moeten gaan opofferen. In overleg met DCMR en de veiligheidsregio Rijnmond is overeengekomen dat na de interne verbouwing er geen vergunning meer mogelijk is voor het gebruik van open vuur binnen onze bedrijfsruimte. De verkoop van talkvetproducten komt hiermee te vervallen.

Juli 2018:

Een veel gevraagd product bij oliehandel Kerkhof is Bio-ontvetter. Omdat wij ook graag onze klanten in de voedingsindustrie willen voorzien van dit product hebben wij er met succes een NSF goedkeuring op gekregen. Dit houdt in dat de ontvetter ook mag worden gebruikt in ruimtes waar voeding wordt geproduceerd en/of verwerkt maar het blijft een A1 product en het mag dan ook niet direct in contact komen met voeding. Vanaf nu heet het product dan ook Aldoc-Koudontvetter en de samenstelling is dus ongewijzigd!

Juli 2018: Het milieu is de laatste jaren een gevoelig onderwerp. Als oliehandel klinkt het al snel ongeloofwaardig te pleiten voor een schonere omgeving terwijl we eigenlijk ook artikelen verhandelen die door veel mensen als milieubelastend worden gezien. Olie en gas hebben nu eenmaal geen beste reputatie maar zijn nog altijd noodzakelijk. Onze grootste omzet zit gelukkig in de plantaardige olie en daar is natuurlijk niets mis mee. Kunnen wij dan helemaal niets doen voor het milieu? Natuurlijk wel! LED-verlichting in onze hallen, elektrische heftruck, het gebruik van biologisch afbreekbare koudontvetter voor de reiniging van emballage, ons pand voorzien van een vloeistofdichte vloer, adviezen over hoe om te gaan met milieubelastende producten, gescheiden afval en strakker plannen zodat onze vrachtwagens niet allemaal een zelfde kant oprijden of ergens 2 keer in de week komen.

Dat laatste is beloond met het certificaat voor Ecostars. Het één en ander houdt in dat wij volgens Ecostars alles op orde hebben met betrekking tot planning, wagenpark en natuurlijk chauffeurs die de juiste opleidingen hebben gedaan om zo zuinig mogelijk te kunnen rijden. U kunt de website bezoeken op www.logistiek010.nl/ecostars.

Op 25 maart jl. is tot groot verdriet onze eigenaar, Ton Kerkhof, overleden. Ton is slechts 70 jaar geworden. Op verzoek van de familie is Ton in besloten kring gecremeerd. We willen alle mensen die ons gesteund hebben bedanken. Tevens bedankt voor het begrip tijdens deze moeilijke periode en op voorhand voor de periode die nog voor ons ligt.

Ton Kerkhof 04 december 1947 – 25 maart 2018

Januari 2018: Zoals vele van u bekend is oliehandel Kerkhof van origine als handelsmaatschappij in antraciet en petroleum gestart in de jaren 40. Ondanks de uitbreiding door de jaren heen in assortiment en de moderne wijzigingen in de markt van de brandstoffen hebben wij nog altijd antraciet en petroleum op voorraad. Petroleum is nog altijd een veel gebruikte brandstof maar antraciet wordt nog nauwelijks gebruikt. We hebben daarom na lang wikken en wegen besloten te stoppen met de handel in antraciet. De winter 2017-2018 is echt het laatste jaar dat we antraciet in de verkoop hebben. Bij ons aan de balie is een adres verkrijgbaar van een andere leverancier waar u in de toekomst terecht kunt voor uw kolen.

Nieuws 2017

Oliehandel Kerkhof heeft haar activiteiten uitgebreid met de overname van Gebroeders Boot BV te Gouda. Eigenaar Dhr. Boot vond het tijd om eens echt van een pensioen te gaan genieten en heeft hierop zijn bedrijf te koop aangeboden. Gesprekken over een eventuele overname waren er al eerder geweest tussen ons en we konden eigenlijk wel vaststellen dat we het beide een goed plan vonden om hiermee door te gaan. Voor Dhr. Boot was het van groot belang dat zijn klanten met dezelfde zorg en vertrouwen behandeld zouden worden en gezien onze historie samen waren we er eigenlijk al snel uit. Per 1 september 2017 is de overname een feit en zullen wij de werkzaamheden van Gebroeders Boot BV één op één overnemen. Klanten kunnen gewoon blijven bellen naar het telefoonnummer 0182-513667 of mailen naar info@gebroedersboot.nl. Dhr. Boot zal ons daar waar noodzakelijk nog een tijd ondersteunen. Het vertrouwde merk Technoline van Gebroeders Boot BV blijft bestaan. Natuurlijk krijgen de klanten te maken met nieuwe gezichten maar de service en betrouwbaarheid die ook onze bestaande klanten al meer dan 60 jaar gewend zijn van ons, zal de rode draad zijn voor een prettige samenwerking.

Wim Boot en Wim Slangewal feliciteren elkaar met de overname.

In januari 2017 krijgen wij onze nieuwe vrachtwagen voor het uitrijden van gasflessen. In tegenstelling tot de andere vrachtwagens hebben wij gekozen voor de kleur grijs. Het geel wat u van ons gewend bent gaat bij iedere nieuwe aanschaf plaats maken voor de nieuwe kleur grijs.

Inmiddels is het februari 2017 maar hier is onze nieuwe vrachtwagen dan toch!

Daf Gaswagen

Nieuws 2016

Per 1 januari is een wetswijziging van kracht geworden welke voor met name voor het vullen van wisselreservoirs met LPG op een tankstation van toepassing. Praktisch gezien komt het erop neer dat het niet langer is toegestaan om wisselreservoirs af te vullen met LPG (voor bijvoorbeeld vorkheftrucks). Het afvullen van degelijke flessen en reservoirs is uitsluitend toegestaan bij speciaal daarvoor ingerichte gasvulstations.

Tot december 2017 is ons nieuwe Skal-certificaat geldig. Dit certificaat geeft aan dat wij aan alle regels voldoen voor de verkoop van biologische oliën. Ons BRC-certificaat is ook weer een jaar geldig tot 19 november 2017.

Nieuws 2015

Primagaz heeft dit afgelopen voorjaar een nieuwe fles op de markt gebracht. Het betreft een lichtgewicht stalen fles die niet veel zwaarder weegt dan de kunststofvarianten. Er zijn 2 maten te verkrijgen, de Easy Blue Plus met een inhoud van 6 kilo en een Easy Blue XL met een inhoud van 9,5 kilo. Het succes van met name de 6 kilo is zo groot dat er momenteel een leveringsprobleem bij Primagaz is.Wij vertrouwen er op dat dit snel wordt opgelost.