Nieuws over ons bedrijf

Oktober 2023

Wij zijn genomineerd voor de MVO trofee 2023. Eerlijk gezegd waren wij zeer blij verrast, hadden dit niet verwacht. Onze organisatie maakt het verschil op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat is toch prachtig! Twaalf oktober horen wij of wij nummer 1 zijn geworden, maar voor ons voelt het nu al als een grote overwinning. Met deze verkiezing beloont en waardeert het Sociaal Economisch Netwerk organisaties in de regio publiekelijk voor hun inspanningen. Hun maatschappelijk verantwoorde initiatieven dienen als inspiratiebron voor andere organisaties. 
Wij zijn uiteindelijk 2e geworden, trots!

September 2023

Stroomopwaarts verstrekt het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ aan werkgevers die zich aantoonbaar inzetten voor het bevorderen van de werkgelegenheid van kwetsbare doelgroepen in de regio. Op 21 september jl waren wij aanwezig bij de officiële uitreiking en ondertekening van het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’.

Kijk voor meer informatie op: http://www.stroomopwaarts.nl/sociaal-werkpact

Januari 2023

Helaas voor veel trouwe klanten hebben wij besloten om per 1 maart aanstaande te gaan stoppen met de verkoop van autodiesel. De reden hiervoor is dat wij t.z.t. de inrichting van ons terrein gaan aanpassen voor uitbreiding van onze andere activiteiten. Het afhalen van petroleum is nog wel mogelijk.

Wij willen iedereen die altijd trouw hier autodiesel heeft getankt bedanken voor de klandizie en het vertrouwen in ons. Wellicht ten overvloede willen wij u er op attenderen dat alle andere artikelen als smeermiddelen, propaangas en plantaardige olie nog altijd bij ons te koop zijn. Wij blijven u graag hierin voorzien.

September 2022

De prijzen voor propaangas in stalen flessen is inmiddels weer gezakt naar een enigszins acceptabel tarief. De lichtgewicht flessen daarentegen zijn nog altijd erg duur. Wij adviseren dan ook om indien mogelijk weer terug te gaan naar een stalen fles in plaats van een lichtgewicht fles. Lichtgewicht flessen worden vooral recreatief gebruikt en komen in regel tijdens de 10 jaar levensduur slechts een beperkt aantal keer terug bij de gasmaatschappij om gevuld te worden. De kostprijs van de fles drukt dan hard door in de verkoopprijs naar de eindgebruiker. Stalen flessen wisselen vaker en kunnen na 10 jaar herkeurt worden. De prijzen voor propaangas hangen samen met de prijzen voor de brandstoffen. De aardgasprijzen staan onder druk door onder andere de oorlog in Oekraïne en de beslissingen die in Den Haag genomen worden. Het zijn twee verschillende markten die natuurlijk wel samenkomen als het gaat om verwarmen of ander huishoudelijk / zakelijk gebruik.

Ons terrein is in september voorzien van nieuwe straatklinkers. We hebben mede door de mensen van RWD Wegenbouw gewoon kunnen doorwerken.

Juni 2022:

De prijzen van propaangas zijn wat gedaald maar nog lang niet op het niveau waar het zou moeten zijn. Vooral de lichtgewicht flessen zijn nog altijd heel duur, zeker ten opzichte van de stalen flessen. Wij krijgen hier veel vragen over want uiteindelijk zou 5 kilo gas in iedere fles hetzelfde moeten kosten. De leverancier van de lichtgewicht flessen heeft ons laten weten dat gedurende de 10 jaar dat deze flessen gekeurd zijn, deze slechts een beperkt aantal keer worden gevuld. De kostprijs van deze flessen kan dus alleen worden terugverdiend door de fles meermalen te vullen. Omdat dit beperkt is en de fles moet worden terugverdiend zijn de prijzen nog steeds hoog. Stalen flessen zijn een stuk minder duur en worden in de regel vaker gewisseld. Daarbij kunnen deze worden herkeurd en de lichtgewicht flessen niet.

April 2022:

Door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne is er veel tumult in de markt van grondstoffen. De inflatie is hierdoor ongekend hoog. Zowel in de minerale olie als in de plantaardige olie zijn de prijzen in sommige gevallen verdubbeld. Ook het propaangas is sterk in prijs gestegen. Wij houden voor onze klanten de markt goed in de gaten en daar waar mogelijkheden zijn zullen wij er werk van maken.

Januari 2022:

Afgelopen jaar hebben wij besloten om een goede partij te vinden die van ons de klanten in het gas die transportbehoefte hebben over te nemen. Er zijn gesprekken geweest met verschillende partijen maar het was uiteindelijk Taale Gas BV uit Middelharnis die ons het beste voorstel heeft gedaan en veel vertrouwen gaf. Voor ons is het belangrijk dat onze klanten dezelfde service krijgen die zij bij ons gewend zijn. Taale Gas BV is voor bestellingen dagelijks van maandag t/m vrijdag te bereiken op telefoonnummer 0187-482033 of mailen naar info@taalegas.nl. Voor afhaal en flessen vullen bent u nog altijd van harte welkom bij ons aan het Ringerspad 5 te Schiedam.

Augustus 2021:

We zien het bij de horeca, supermarkten, bouwmarkten en tankstations, de prijzen schieten omhoog. De Corona-pandemie, onrust in het Midden-Oosten, extreme weersomstandigheden en handelsoorlogen zorgen voor veel onrust en grillig gedrag op de wereldmarkt van grondstoffen. Waar noodzakelijk hebben ook wij onze prijzen moeten aanpassen. We houden de markt nauw in de gaten maar trekken de conclusie dat dit prijsniveau helaas niet van korte duur zal zijn.

Juli 2021:

Wij krijgen van klanten veel vragen over de opslag van gasflessen. Helaas blijkt in de praktijk dat bij een bezoek van de regionale milieudiensten er verschillende meningen op worden nagehouden terwijl er richtlijnen zijn die moeten worden nageleefd. Deze richtlijnen staan vermeld in de PGS15. https://content.publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl/documents/PGS15/Interim_PGS_15_v0.2_april_2020.pdf Dit zijn door de overheid opgestelde richtlijnen inzake onder andere het opslaan van gasflessen. Bij één van onze trouwe klanten is ook een controle geweest en hier kon worden volstaan met het plaatsen van een daartoe bestemde gasopslag. Wij hebben deze geleverd naar tevredenheid van alle partijen.

December 2020:

COVID 19 – CORONA-mededeling:

Kerkhof-Aldoc BV is actief in de brandstoffen en voedingsindustrie. Deze beide activiteiten maken ons een essentieel bedrijf en hierdoor vallen wij niet onder de nieuwe extra Coronaregels zoals opgelegd door onze regering op 14 december jl. Uiteraard hanteren wij wel de algemene Coronaregels voor bezoek hier aan de zaak en verzoeken wij een ieder om slechts per 1 persoon onze afhaalbalie te bezoeken.

September 2020:

Stroomopwaarts is een belangrijke partner voor ons. Via de detacheerafdeling hebben wij Menno bij ons werken. Menno werkt nu al 4 jaar bij ons en wij zijn zeer tevreden over hem en over de organisatie er achter. Mede door de goede samenwerking kregen wij van wethouder M.R. Bregman, verantwoordelijk binnen de gemeente voor onder andere Werk en Inkomen, een foto op canvas aangeboden. Dit is tot stand gekomen door de jobcoach van Menno. Wij danken haar hiervoor. Natuurlijk gaan we niet voorbij aan Menno. Zonder zijn opgewekte karakter en tomeloze inzet was dit alles nooit tot stand gekomen.

dhr Bregman Menno Wim

vlnr Wim Slangewal, Menno, Dhr. M.R. Bregman

Mei 2020:

We willen iedereen bedanken voor de leuke reacties die wij hebben gehad naar aanleiding van ons item in het programma “How it’s done” op RTL-Z.

Het was voor sommigen best spannend om aan dit programma mee te werken maar het staat er wat ons betreft goed op. Wij bedanken onze collega’s voor de medewerking aan de opnames en de werkzaamheden die hieraan vooraf gingen. Door op de onderstaande link te klikken kunt u onze uitzending bekijken. https://vimeo.com/416354379

Mei 2020:

Op zaterdag 23 mei zijn wij met ons bedrijf te zien in het programma “How it’s done” bij RTL-Z. De uitzending staat gepland om 17:00 uur, maar het kan ook net even wat eerder beginnen. Op de daarop volgende dinsdag is de herhaling te zien om 16:30 uur en op donderdag om 10:30 uur.

Maart 2020:

Het coronavirus (COVID-19) heeft ons land op dit moment in haar greep. Vanuit de overheid wordt ons opgedragen om ons te houden aan de regels om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. In het onderstaande document treft u onze maatregelen aan om samen met u het Coronavirus te bestrijden. Corona maatregelen bezoekers

December 2019:

Door onze investering in de laatste twee nieuwe vrachtwagens werden wij door DAF Truckland uitgenodigd voor een interview. Door te klikken op de link hieronder kunt u dit interview lezen.

DAF Truckland Magazine december 2019

Augustus 2019:

Door uitbreiding van onze werkzaamheden hebben we begin 2019 een nieuwe vrachtwagen besteld. De DAF is begin augustus in gebruik genomen. Deze vrachtwagen, een DAF, is in onze nieuwe huisstijl beletterd. Op de zijkanten van de laadruimte staat een foto van een raapzaadveld afgebeeld. Ook een foto van de door ons meest gebruikte verpakkingen staat op beide zijkanten afgebeeld. We vertrouwen op veel gezonde en veilige kilometers.

April 2019:

De uitbreiding van onze plantaardige olie hal is gerealiseerd. Week 17 is met de nieuwe epoxy-coating op de vloer de verbouwing afgerond. Wij bedanken een ieder die hier aan heeft meegewerkt voor de geleverde diensten. Het ziet er keurig uit en we kunnen weer een tijdje vooruit. De ruimte die is gecreëerd geeft ons de logistieke ruimte om de voorraad makkelijker op te slaan en geeft ons meer vrijheid voor de dagelijkse werkzaamheden.

December 2018:

We hebben de laatste jaren veel gedaan om onze omzet in plantaardige oliën en plantaardige smeermiddelen uit te breiden. Door het succes van deze actie zullen we een interne verbouwing moeten uitvoeren voor de opslag van meer voorraad. Een en ander houdt in dat we onze brandveilige ruimte, die we gebruiken voor het bereiden van talkvetproducten, moeten gaan opofferen. In overleg met DCMR en de veiligheidsregio Rijnmond is overeengekomen dat na de interne verbouwing er geen vergunning meer mogelijk is voor het gebruik van open vuur binnen onze bedrijfsruimte. De verkoop van talkvetproducten komt hiermee te vervallen.

Juli 2018:

Een veel gevraagd product bij ons is Koudontvetter. Omdat wij ook graag onze klanten in de voedingsindustrie willen voorzien van dit product hebben wij er met succes een NSF goedkeuring op gekregen. Dit houdt in dat de ontvetter ook mag worden gebruikt in ruimtes waar voeding wordt geproduceerd en/of verwerkt maar het blijft een A1 product en het mag dan ook niet direct in contact komen met voeding.

Op 25 maart jl. is tot groot verdriet onze eigenaar, Ton Kerkhof, overleden. Ton is slechts 70 jaar geworden. Op verzoek van de familie is Ton in besloten kring gecremeerd. We willen alle mensen die ons gesteund hebben bedanken. Tevens bedankt voor het begrip tijdens deze moeilijke periode en op voorhand voor de periode die nog voor ons ligt.

Ton Kerkhof 04 december 1947 – 25 maart 2018

Nieuws 2017

Oliehandel Kerkhof heeft haar activiteiten uitgebreid met de overname van Gebroeders Boot BV te Gouda.