Plantaardige oliën

In 1984 heeft Oliehandel Kerkhof het bedrijf Handelsonderneming Aldoc BV overgenomen. Aldoc BV verkoopt plantaardige oliën aan bakkerijen, vleesverwerkers, aardappelverwerkers en diervoederbedrijven en is gespecialiseerd in plantaardige smeermiddelen en oplossingen. Onze merknaam Navetol staat voor een hoogwaardig plantaardig smeermiddel en is te leveren in verschillende kwaliteiten. Deze oliën zijn prima te gebruiken als lossingsolie, procesolie of afweegolie voor bakkerijen. De plantaardige oliën zoals sojaolie, raapolie, zonnebloemolie hebben wij in bulk op voorraad in een apart hiervoor ingerichte bedrijfshal. Wij verkopen deze producten  in diverse verpakkingen op maat. Onze oliën zijn zeker ook geschikt voor de cosmetische of farmaceutische industrie.

IMG_4554Raapolie

Raapolie wordt gemaakt uit koolzaad of raapzaad. Raapolie bevat veel onverzadigde vetzuren. Raapolie is goed te mengen met andere plantaardige oliën en omdat het een goede vetzuursamenstelling heeft is het prima te gebruiken om te bakken en/of frituren en wordt veel gebruikt als basisolie voor diverse sauzen. Raapolie wordt ook gebruikt voor het conserveren van diverse levensmiddelen.

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie wordt gemaakt van zonnebloempitten. Deze olie bevat bijna 70% linolzuur en dat werkt cholesterolverlagend. Het is dan ook logisch dat zonnebloemolie wereldwijd een veel gebruikte spijsolie is. Zonnebloemolie is prima te gebruiken als olie om in te bakken en/of frituren en wordt veel ingezet als dressing voor salades. Ook voor het bereiden van sauzen is zonnebloemolie een heel goede basisolie. Zonnebloemolie wordt ook gebruikt voor het conserveren van diverse levensmiddelen.

High Oleic Sunflower Oil (HOSO)

HOSO is  een zonnebloemolie die wordt gemaakt zonnebloempitten. HOSO bevat minstens 82 % oliezuur en is hierdoor een kwalitatief hoogstaand product. HOSO wordt veel gebruikt als spijsolie en past in een cholesterolverlagend dieet.  HOSO is beter bestand tegen langdurige verhitting en is mede hierdoor een prima product om te gebruiken voor bakken, braden en frituren. Voor een goede gezondheid zijn onverzadigde vetten echt nodig. Ze zijn belangrijk voor de structuur van de celwand. Van daaruit worden diverse processen aangestuurd in de ogen, hersenen, hart en vaten. Gezonde voeding bevat verschillende onverzadigde vetten in de juiste verhouding.

Sojaolie

Sojaolie is een geraffineerde olie, die wordt gemaakt van sojabonen. Sojaolie wordt veel gebruikt bij de productie van vetten als margarine en frituurvet.  Het is wereldwijd de meest geconsumeerde olie. Sojaolie wordt tevens gebruikt als grondstof voor zeep en vele andere doeleinden zoals sojasaus en slaolie. Door haar specifieke eigenschappen is sojaolie zeer geschikt voor het bakken van vis en snacks. Sojaolie kan ook worden gebruikt als spijsolie en bevat veel vitamine E.

Biologische oliën

De vraag naar biologische producten wordt steeds groter. De consument gaat steeds bewuster eten en de gehele food-markt is hierdoor in beweging. Zo ook Aldoc BV. Wij kunnen inmiddels alle olie die wij als conventioneel verkopen ook aanbieden in de biologische versie. Uiteraard beschikken we over het Skal-certificaat om deze biologische producten te mogen aanbieden.

zonnebloemveld met vrachtwagenTransport in eigen beheer

Wij beschikken over eigen vervoer met vaste eigen chauffeurs, zodat u altijd een vertrouwd gezicht ziet bij aflevering van uw goederen.