Geschikte gasfles voor BBQ, buitenkeuken of vuurtafel

Ons assortiment in gasflessen is groot en divers. Wij leveren onder andere gasflessen van staal, lichtstaal en kunststof. De meest verkochte gasfles voor de BBQ en buitenkeuken is de handzame gasfles met een inhoud van 5 of 6 kilogram en als goed alternatief voor de kleinere fles, is er de stalen grijze fles met een inhoud van 10,5 kilogram propaangas. Alle aansluitingen van deze flessen zijn hetzelfde. Vuurtafels zijn vaak laag en kunnen daarom geen hoge gasfles herbergen. Let dan ook op de vrije hoogte bij het kopen of het bouwen van een vuurtafel zodat u de voordeligste flessen ook kwijt kunt onder uw tafel en zichzelf niet verplicht tot het kopen van een dure oplossing.

Camping

Op de camping wordt vaak gebruik gemaakt van flessen gas. Voor diverse apparaten worden de gasflessen gebruikt, zoals voor de koelkast, het kooktoestel, de kachel en de buitendouche. Ook voor uw caravan, camper, vouwwagen of tent kunt u bij ons terecht voor een passende gasfles. Ook het gewicht van de gasfles is een belangrijke factor. Gasaansluitingen zoals koperen (uitgegloeide) leiding, gasslang, drukregelaars met afblaasveiligheid, slangklemmen en vele verloopkoppelingen zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

Volkstuin

Op de volkstuincomplexen worden gasflessen gezamenlijk ingekocht door de  volkstuinvereniging. Per 1 januari 2022 rijden wij zelf geen gasflessen meer uit. Uw volkstuin wordt vanaf deze datum bevoorraad door de nieuwe leverancier, die ons transport heeft overgenomen. U kunt bij ons nog altijd gasaccessoires inkopen, zoals bijvoorbeeld drukregelaars, gasslang, koperen leiding en verloopkoppelingen.

Watersport

Ook voor de watersport is er veel keus in ons assortiment gasflessen. Wij hebben onder andere gasflessen van kunststof en licht staal. Een juiste aansluiting van uw gasapparatuur is van groot belang. Wij verkopen koppelingen, ook in messing uitvoeringen, leidingklemmen met rubber en drukregelaars met afblaasbeveiliging, speciaal voor de pleziervaart. Wij kunnen u voorzien van een deskundig advies op het gebied van een veilige gasinstallatie. Het is van groot belang om tijdig uw gasslang en drukregelaar te vervangen.

                                                        

Terrasverwarming

Om na het bereiden van het eten op de barbecue of in de buitenkeuken nog te genieten van een mooie zomeravond maakt men vaak gebruik van een terrasverwarmer. De meest gebruikte gasfles voor de terrasverwarmer is de stalen grijze propaangasfles met een inhoud van 10,5 kilogram. Deze fles zorgt tevens voor een goede stabiliteit van de terrasverwarmer. Er zijn echter verschillende modellen terrasverwarming. Voor elk model hebben wij de geschikte gasfles.

Inhoud gasfles na gebruik

Om een goede indicatie te krijgen van wat er nog in een gasfles zit na het gebruik van de BBQ of de terrasverwarmer, kunt u de gasfles thuis wegen. Het lege gewicht (tarra) van de gasfles staat altijd op de gasfles vermeld. Alles wat de fles meer weegt dan de tarra, is gas. Een manometer heeft geen zin. Deze geeft de druk in de fles aan en niet de inhoud. De druk in een fles is vol of bijna leeg hetzelfde dus is een manometer zinloos. Een manometer is wel geschikt om te zien of het installatiewerk na de gasfles gasdicht is. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij ons aan de verkoopbalie.

Veilig gebruik gasapparatuur

Voor al uw apparaten op gasflessen of gaspatronen (wegwerp), hebben wij voor u de juiste gasfles en aansluitingen. Wij beschikken over een groot assortiment gasaansluitingen, zoals drukregelaars en gasslangen om uw gasfles veilig aan te kunnen sluiten op uw gasapparaat. Tevens kunnen wij u hierin voorzien van een deskundig advies.