SONY DSCOliehandel Kerkhof is al actief in de brandstoffenhandel sinds eind jaren veertig. Het bedrijf is begonnen met de kleinhandel in brandstoffen in de particuliere sector. Vroeger maakte men thuis veel gebruik van petroleum, kolen en huisbrandolie als brandstof voor de kachel, het kooktoestel en de olielamp. Daarna ging men steeds meer gebruik maken van aardgas en elektriciteit. Op buitenaf gelegen gebieden waar aardgas niet voorradig was, ging men over op flessen gas. De handel in brandstoffen werd dan ook al snel uitgebreid met het verkopen van gasflessen. Ook werd, behalve de particuliere sector, de bedrijfssector een belangrijke doelgroep. Het is nu nog steeds zo dat bedrijven en particulieren onze klantenkring vormen. Door de jaren heen is het assortiment echter wel veel uitgebreider geworden.

In 1984 kocht Oliehandel Kerkhof de handelsmaatschappij Aldoc B.V.  in Schiedam op. Handelsonderneming Aldoc B.V. is gespecialiseerd op het gebied van plantaardige, medicinale en technische oliën en vetten. Met de overname van Aldoc B.V. werd ook de merknaam Navetol voortgezet. Navetol (extra Pure) staat voor een hoogwaardig plantaardig smeermiddel en is te leveren in verschillende kwaliteiten. Deze oliën zijn inzetbaar als lossingsolie, procesolie en als afweegolie voor bakkerijen.

Oliehandel Kerkhof heeft per 1 september 2017 haar activiteiten uitgebreid met de overname van Gebroeders Boot BV uit Gouda. Voor de heer Boot was het van groot belang dat zijn klanten met dezelfde zorg en vertrouwen behandeld zouden worden en gezien onze historie samen waren we er eigenlijk al snel uit.  Het vertrouwde merk Technoline van Gebroeders Boot BV blijft bestaan. Natuurlijk krijgen de klanten te maken met nieuwe gezichten maar de service en betrouwbaarheid die ook onze bestaande klanten al meer dan 60 jaar gewend zijn van ons, zal de rode draad zijn voor een prettige samenwerking.

Inmiddels is de derde generatie verantwoordelijk voor het bedrijf. Traditiegetrouw houden ook zij vast aan service en vertrouwen naar klanten en leveranciers. Net als de vorige generatie zullen ook zij innovatief moeten zijn. Behalve het milieu en de voedselveiligheid is de maatschappij als geheel door snelle ontwikkelingen volop in beweging. Dan kun je als bedrijf niet achterblijven.

paard en wagen HISTORIE