SONY DSCOliehandel Kerkhof is al actief in de brandstoffenhandel sinds eind jaren veertig. Het bedrijf is begonnen met de kleinhandel in brandstoffen in de particuliere sector. Vroeger maakte men thuis veel gebruik van petroleum, kolen en huisbrandolie als brandstof voor de  kachel, het kooktoestel en de olielamp. Daarna ging men steeds meer gebruik maken van aardgas en elektriciteit. Op buitenaf gelegen gebieden waar aardgas niet voorradig was, ging men over op flessen gas. De handel in brandstoffen werd dan ook al snel uitgebreid met het verkopen van gasflessen. Ook werd, behalve de particuliere sector, de bedrijfssector een belangrijke doelgroep. Het is nu nog steeds zo dat bedrijven en particulieren onze klantenkring vormen. Door de jaren heen is het assortiment echter wel veel uitgebreider geworden.

In 1984 kocht Oliehandel Kerkhof de handelsmaatschappij Aldoc B.V.  in Schiedam op. Handelsonderneming Aldoc B.V. is gespecialiseerd op het gebied van plantaardige, medicinale en technische oliën en vetten. Met de overname van Aldoc B.V. werd ook de merknaam Navetol voortgezet. De naam, Navetol, wordt nog steeds gebruikt in ons huidige assortiment plantaardige smeermiddelen.

Inmiddels is de derde generatie verantwoordelijk voor het bedrijf. Traditiegetrouw houden ook zij vast aan service en vertrouwen naar klanten en leveranciers. Net als de vorige generatie zullen ook zij innovatief moeten zijn. Behalve het milieu en de voedselveiligheid is de maatschappij als geheel door snelle ontwikkelingen volop in beweging. Dan kun je als bedrijf niet achterblijven.

paard en wagen HISTORIE