Brandstoffen

Op ons bedrijfsterrein in Schiedam hebben wij de beschikking over een petroleumpomp. Wij vullen uw verpakking of onze verpakking af met een minimum van vijf liter. Één van onze medewerkers helpt u graag met het tanken van de benodigde brandstof. Naast genoemde brandstoffen verkopen wij nog Qlima/Zibro brandstof. Met de verkoop van kolen o.a. antraciet en bruinkool zijn wij begin 2018 door de geringe vraag gestopt.

Diesel

Per 1 maart 2023 zijn wij gestopt met de commerciële verkoop van diesel. De reden hiervoor is dat wij in de nabije toekomst voor onze andere activiteiten steeds meer ruimte nodig zullen hebben en dat hierdoor de veilige afstanden die wij in acht moeten nemen voor uw en onze veiligheid uitbreiding in de weg staan. 

Petroleum

Petroleum wordt nog altijd gebruikt in oliekachels en olie gestookte heaters. Deze brandstof geeft gezellige warmte en is om te stoken mooi schoon.  Petroleum is bij ons los aan de pomp te koop, dus vullen wij voor u graag uw jerrycan. Mocht u zelf geen jerrycan hebben, dan kunt u deze bij ons kopen aan de verkoopbalie. Wij krijgen veel vragen of petroleum ook kan worden gebruikt in Qlima-kachels. De kachel brandt er prima op echter Qlima geeft aan dat de garantie vervalt als er een andere vloeistof dan de dure Qlima wordt gebruikt. Als wij ons baseren op de reacties van klanten die petroleum gebruiken in Qlima-kachels gaat dat prima en ruik je wanneer de kachel volledig warm is ook nagenoeg niets meer. 

De petroleum die wij verkopen is petroleum B. Petroleum C, zoals te koop bij onze Zuiderburen, is in Nederland niet legaal te verkrijgen. 

 

Qlima Oil (Zibro)

Wij verkopen van Qlima twee verschillende soorten brandstof, Qlima Extra en Qlima Kristal. De Qlima Extra geeft nauwelijks geur bij verbranding en ruikt u slechts nog bij het aan- en uitzetten van de kachel. De Qlima Kristal zorgt er voor dat bij ook bij het aan en uitzetten van uw kachel er geen geur vrij komt. Wij verkopen geen Qlima/Zibro kachels of onderdelen hiervan. De dichtstbijzijnde dealer voor deze kachels is IJzerhandel Engering aan het Rubensplein 16 te Schiedam telefoon: 010-4269701