BBQ, buitenkeuken of vuurtafel
De trend van de laatste jaren is een BBQ, buitenkeuken of vuurtafel in de tuin op gas. Barbecues en buitenkeukens op gas hebben in veel gevallen de voorkeur gekregen boven de traditionele barbecue op houtskool.

EasyBluePlusGeschikte gasfles voor BBQ, buitenkeuken of vuurtafel

Ons assortiment in gasflessen is groot en divers. Wij leveren onder andere gasflessen van kunststof, staal en lichtgewicht staal. De meest verkochte gasfles voor de BBQ en buitenkeuken is de Easy Blue Plus (propaangas) met een inhoud van 6 kilogram. Een goed alternatief voor de kleinere Easy Blue fles, is de stalen grijze fles met een inhoud van 10,5 kilogram propaangas. Vuurtafels zijn vaak laag en kunnen daarom geen hoge gasfles herbergen. Let dan ook op de vrije hoogte bij het kopen of het bouwen van een vuurtafel zodat u de voordeligste flessen ook kwijt kunt onder uw tafel en zichzelf niet verplicht tot het kopen van een dure oplossing.

BBQ en terrasverwarming

Terrasverwarming

SONY DSCOm na het bereiden van het eten op de barbecue of in de buitenkeuken nog te genieten van een mooie zomeravond maakt men vaak gebruik van een terrasverwarmer. De meest gebruikte gasfles voor de terrasverwarmer is de stalen grijze propaangasfles met een inhoud van 10,5 kilogram. Deze fles zorgt tevens voor een goede stabiliteit van de terrasverwarmer. Er zijn echter verschillende modellen terrasverwarming. Voor elk model hebben wij de geschikte gasfles.

DSC00596Inhoud gasfles na gebruik BBQ of terrasverwarmer

Om een goede indicatie te krijgen van wat er nog in een gasfles zit na het gebruik van de BBQ of de terrasverwarmer, kunt u de gasfles thuis wegen. Het lege gewicht (tarra) van de gasfles staat altijd op de gasfles vermeld. Alles wat de fles meer weegt dan de tarra, is gas. Nieuw is de Easy Blue Inhoudsmeter app van Primagaz. Hiermee kan het gewicht van de Easy Blue fles worden gemeten en worden vertaald naar de nog beschikbare brandtijd. U kunt deze app dowloaden via de webite van Primagaz, www.primagaz.nl/nl-nl/inhoudsmeter-app-primagaz-easyblue

Veilig gebruik gasbarbecue of terrasverwarmer

Voor al uw apparaten op gasflessen of gaspatronen (wegwerp), hebben wij voor u de juiste gasfles en aansluitingen. Wij beschikken over een groot assortiment gasaansluitingen, zoals drukregelaars en gasslangen om uw gasfles veilig aan te kunnen sluiten op uw gasapparaat. Tevens kunnen wij u hierin voorzien van een deskundig advies.