BBQ, buitenkeuken of vuurtafel

De trend van de laatste jaren is een BBQ, buitenkeuken of vuurtafel in de tuin op gas. Barbecues en buitenkeukens op gas hebben in veel gevallen de voorkeur gekregen boven de traditionele barbecue op houtskool.

Geschikte gasfles voor BBQ, buitenkeuken of vuurtafel

Ons assortiment in gasflessen is groot en divers. Wij leveren onder andere gasflessen van kunststof, staal en lichtgewicht staal. De meest verkochte gasfles voor de BBQ en buitenkeuken is de handzame gasfles met een inhoud van 5 of 6 kilogram en als goed alternatief voor de kleinere fles, is er de stalen grijze fles met een inhoud van 10,5 kilogram propaangas. Alle aansluitingen van deze flessen zijn hetzelfde. Vuurtafels zijn vaak laag en kunnen daarom geen hoge gasfles herbergen. Let dan ook op de vrije hoogte bij het kopen of het bouwen van een vuurtafel zodat u de voordeligste flessen ook kwijt kunt onder uw tafel en zichzelf niet verplicht tot het kopen van een dure oplossing.

                                                        

Terrasverwarming

Om na het bereiden van het eten op de barbecue of in de buitenkeuken nog te genieten van een mooie zomeravond maakt men vaak gebruik van een terrasverwarmer. De meest gebruikte gasfles voor de terrasverwarmer is de stalen grijze propaangasfles met een inhoud van 10,5 kilogram. Deze fles zorgt tevens voor een goede stabiliteit van de terrasverwarmer. Er zijn echter verschillende modellen terrasverwarming. Voor elk model hebben wij de geschikte gasfles.

Inhoud gasfles na gebruik BBQ of terrasverwarmer

Om een goede indicatie te krijgen van wat er nog in een gasfles zit na het gebruik van de BBQ of de terrasverwarmer, kunt u de gasfles thuis wegen. Het lege gewicht (tarra) van de gasfles staat altijd op de gasfles vermeld. Alles wat de fles meer weegt dan de tarra, is gas. Een manometer heeft geen zin. Deze geeft de druk in de fles aan en niet de inhoud. De druk in een fles is vol of bijna leeg hetzelfde dus is een manometer zinloos. Een manometer is wel geschikt om te zien of het installatiewerk na de gasfles gasdicht is. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij ons aan de verkoopbalie.

Veilig gebruik gasbarbecue of terrasverwarmer

Voor al uw apparaten op gasflessen of gaspatronen (wegwerp), hebben wij voor u de juiste gasfles en aansluitingen. Wij beschikken over een groot assortiment gasaansluitingen, zoals drukregelaars en gasslangen om uw gasfles veilig aan te kunnen sluiten op uw gasapparaat. Tevens kunnen wij u hierin voorzien van een deskundig advies.